Zondag 19 september jl.: Het jaarlijkse zomerreisje van onze loges. Reisdoel: Het Veenpark in Bargercompascuum en een etentje in Klijndijk.
Bij aankomst bij het Veenpark bracht een treintje ons naar het midden van het park. O.l.v. een enthousiaste gids van 90 jaar maakten we een rondwandeling langs plaggenhutten, oude en oude ambachtshuisjes en hoorden we wetenswaardigheden over het wonen en werken in het veen. Ook werd een rondvaart gemaakt en een historische film bekeken.
Daarna vertrokken we naar Klijndijk.
De chauffeur meende een leuke route binnendoor te weten en al spoedig reden we op een steeds steiler en smaller wordende weg omhoog. De route werd zo steil, dat de bus het niet meer trok. We moesten uitstappen om zelf omhoog te lopen met een lege bus achter ons aan.
Op het hoogste punt aangekomen, bleken we op de ‘Muur van Emmen’ te staan, een wielerparcours aangelegd op een vuilstortplaats. Dus geen busroute!

Vervolgens ging het stapvoets bergafwaarts. Maar onze beproeving was nog niet voorbij, want aan het einde van het fietspad gekomen versperde een dikke kei het pad met de bedoeling auto’s te weren. Nu weerde hij onze bus! Met trekken en duwen kregen we geen enkele beweging in de kei dus werd een paar palen geleend en met veel krachtsinspanning ging het obstakel opzij.
Anderhalf uur later arriveerden we in het restaurant. Het diner smaakte na alle inspanningen goed en rond 9 uur werden we weer afgezet bij onze Borg. Het was een reis om niet snel te vergeten!