Onder grote belangstelling is de Gouden Handen Award 2024 van de Odd Fellows in Sappemeeruitgereikt aan SSPB Praktijkcentrum Bouw. Op veel manieren probeert dit centrum jongeren teenthousiasmeren voor een carrière in de bouw. Zo organiseert dit Praktijkcentrum jaarlijks eenregionale bouwwedstrijd voor leerlingen van het praktijkonderwijs en vmbo. Dit jaar streden maarliefst 37 leerlingen van 12 scholen uit de regio om de hoogste eer bij het metselen en timmeren.Directeur Eddy Schreier kreeg de award omgehangen van onderwijswethouder Erik Drenth van degemeente Midden-Groningen.

 

Als voorzitter van de werkgroep Gouden Handen gaf René Schiphof een toelichting over het waaromvan de award. Al vele jaren kennen de Odd Fellows een essaywedstrijd voor leerlingen van het vwo.Daarbij vond men dat leerlingen uit het lager beroepsonderwijs ook een podium verdienen, vandaarde award. Het doel van de Gouden Handen Award is te laten zien waar het vmbo en hetpraktijkonderwijs voor staan; vakmensen afleveren met ‘Gouden Handen’, jonge mensen metpraktisch inzicht die na hun opleiding een belangrijke plaats gaan innemen in de samenleving.

 

De 11 leerlingen van de 6 deelnemende praktijkscholen werden door de Odd Fellows extra in hetzonnetje gezet. Hun opdracht: het maken van een tuinbankje aan de hand van een werktekening.Daarbij lette de jury op praktisch inzicht, werkhouding en netheid van werken. Winnaar werd WouterHalma. Alle finalisten ontvingen uit handen van de wethouder, naast een juryrapport en eenwaardebon, een miniatuur award in de vorm van een pin. Als extra bonus regelen de Odd Fellowsvoor hen nog een workshop Veiligheid in de bouw bij het HOC in Tynaarlo.