Harmonie in de samenleving
Raoul Floren van het Dollard College uit Winschoten is winnaar van de Odd Fellow Jeugdprijs 2022 in het district Groningen-Zuid. Seray Caglak van het Alletta Jacobs College uit Hoogezand werd tweede.
De finale van deze essaywedstrijd vond plaats in het Odd Fellowhuis Borg ‘Welgelegen’ in Sappemeer. Beide leerlingen droegen hun essay voor en de aanwezigen hadden veel waardering voor hun presentatie. Beide voordrachten gingen over ‘harmonie in de samenleving’, een item dat in deze tijd zeker erg in de belangstelling staat.
Een jury van tien Odd Fellows uit het district hebben de voordrachten beoordeeld en de winnaar kunnen aanwijzen. Dat werd Raoul Floren. Hij gaat samen met nog vier leerlingen uit Nederland op reis naar New York en Washington. Vanuit Reykjavik vliegen ze door met andere leerlingen afkomstig uit de Scandinavische landen, Polen en Zwitserland. In New York wordt o.a. een bezoek gebracht aan de VN.
De avond werd geopend door Pian van Akker namens de Sappemeerster loges. Diverse aanwezigen voerden het woord waaronder wethouder Eric Drent van Midden Groningen en Adi de Ruiter namens het AB en Jetske Gosselaar DGGM.
Koos van der Span nam na 10 jaar voorzitterschap afscheid van de commissie die jaarlijks de Jeugdprijs organiseert. Hij wordt opgevolgd door Jur Wiersum.